Tort cu fructe şi alune

Printeaza

O reteta de tort cu fructe si alune din: oua, zahar, alune, praf de copt, scortisoara, gelatina, gem acrisor, frisca, fructe de sezon, alune, cacao, margarina, faina si sare.

Ingrediente:Tort cu fructe şi alune

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 200 g alune măcinate
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 10 g scorţişoară
  • 2 pliculeţe gelatină
  • 3 linguri gem acrişor
  • 60 ml frişcă lichidă
  • 300 g fructe de sezon
  • 50 g alune pentru decor
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingură margarină şi făină pentru formă
  • sare

 

Mod de preparare:

Pentru blat, frecaţi bine 2 ouă întregi şi 4 gălbenuşuri, cu 130 g zahăr şi un praf de sare. Adăugaţi albuşurile bătute spumă, alunele măcinate, praful de copt şi scorţişoara.

Omogenizaţi şi turnaţi compoziţia într-o formă detaşabilă de tort, unsă şi tapetată, pe care o introduceţi ulterior în cuptorul preîncălzit şi coaceţi blatul la foc moderat, timp de 30 – 40 de minute.

Înmuiaţi gelatina în 100 ml apă rece, timp de 10 minute. O topiţi la bain-marie şi o lăsaţi puţin să se răcorească, apoi o încorporaţi în jumătate din cantitatea de frişcă bătută împreună cu zahărul rămas. Amestecaţi crema cu 200 g fructe tăiate cuburi.

Tăiaţi blatul rece în două foi orizontale. Aşezaţi pe un platou prima foaie, o ungeţi cu gem, apoi cu crema de fructe. Suprapuneţi a doua foaie, apăsaţi uşor şi introduceţi tortul în frigider, timp de 1 oră.

Ornaţi tortul cu frişca rămasă, îl pudraţi cu cacao, aşezaţi cât mai estetic fructele rămase şi decoraţi marginile cu alune zdrobite. Daţi tortul la frigider până în momentul servirii.

Tort cu fructe şi alune

Tort cu fructe şi alune

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata foarte bine tortul cu fructe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.