Tort fraged cu marmeladă

Printeaza

Tort fraged cu marmeladă

Ingrediente:Tort fraged cu marmeladă

  • 7 gălbenuşuri
  • 3/4 pahar zahăr pudră
  • 20 g sare de amoniac bine pisat
  • 1/2 pahar unt topit
  • vanilie
  • făină cît cuprinde
  • marmeladă după gust
  • cîteva nuci sau migdale tăiate
  • 1 ou întreg

 

Mod de preparare:

Se freacă zahărul şi untul pînă se fac spumă. Se adaugă gălbe­nuşurile, unul cîte unul, amoniacul, vanilia, şi la sfîrşit făina.

Se frămîntă un aluat moale şi se lasă să se odihnească 20 min. Se împarte aluatul în 3-4 părţi şi se întind foi groase de 1 cm.

Se aşază în forma de tort o foaie, se unge cu un strat de marme­ladă, se pune pe deasupra a doua foaie şi se unge din nou cu marmeladă. Se procedează astfel pînă se aşazăşi ultima foaie.

Aceasta se unge cu un ou bătut şi se presară cu nuci sau cu migdale tăiate. Se punela cuptor şi se lasă să se coacă la foc potrivit timp de 30 min.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.