Tort fin
PrinteazaTort fin din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, iaurt, frisca, branza topita, zahar pudra, zahar vanilat.
Pentru blat:
- 8 ouă
- 8 liriguri zahăr
- 7 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
Pentru cremă:
- 3 iaurturi cremoase
- 500 ml frişcă lichidă
- 1 baton brânză topită cu smântână
- 250 g zahăr pudră
- 6 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul aşa:
Baţi spumă albuşurile cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile pe rând, apoi făina amestecată cu cacao şi praful de copt. Amesteci de jos în sus, cu o lingură de lemn.
Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată, de preferat tavă cu inel detaşabil. Dai tava la cuptor, să se coacă blatul. Faci testul scobitorii pentru a te asigura că s-a copt.
Laşi apoi blatul să se răcească.
Pregăteşti crema aşa:
Mixezi ingredientele până obţii o cremă foarte fină. Blatul îl tai în 3 foi, pe care le însiropezi cu cafea îndulcită după gust. Intre foi pui crema, oprind 2-3 linguri pentru uns marginile tortului.
Ornezi cu frişcă, cu ciocolată albă sau amăruie,
Pofta buna!