Tort fin

Printeaza

Tort fin din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, iaurt, frisca, branza topita, zahar pudra, zahar vanilat.

Ingrediente:Tort fin

Pentru blat:

  • 8 ouă
  • 8 liriguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt

Pentru cremă:

  • 3 iaurturi cremoase
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 1 baton brânză topită cu smântână
  • 250 g zahăr pudră
  • 6 plicuri zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul aşa:

Baţi spumă albuşurile cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile pe rând, apoi făina amestecată cu cacao şi praful de copt. Amesteci de jos în sus, cu o lingură de lemn.

Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată, de preferat tavă cu inel detaşabil. Dai tava la cuptor, să se coacă blatul. Faci testul scobitorii pentru a te asigura că s-a copt.

Laşi apoi blatul să se răcească.

Pregăteşti crema aşa:

Mixezi ingredientele până obţii o cremă foarte fină. Blatul îl tai în 3 foi, pe care le însiropezi cu cafea îndulcită după gust. Intre foi pui crema, oprind 2-3 linguri pentru uns marginile tortului.

Ornezi cu frişcă, cu ciocolată albă sau amăruie,

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.