Tort festiv

Printeaza

O reteta de tort festiv din: zahar vanilat, unt, zahar tos, oua, faina, praf de copt, cacao, zahar pudra si ciocolata de menaj.

Ingrediente:Tort festiv

  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 450 g unt, la temperatura camereai
  • 200 g zahar tos
  • 3 oua
  • 125 g faina
  • 1 praf de copt
  • 50 g cacao, cernuta
  • 50 g zahar pudra
  • 200 g ciocolata neagra, de menaj topita si lasata la racit putin

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cupto­rul la 190 C. Bate cu un tel 200 g unt împreună cu zahărul tos, până când se dizolvă zahărul. Treptat, încorporează în acest amestec ouăle, apoi făina şi cacaua. Toarnă acest amestec în două tăvi de copt rotunde, cu dia­metrul de 20 cm şi coace la cup­tor timp de 20 min.

Verifică dacă e gata cu metoda scobitorii înfipte în aluat: dacă aceasta iese curată, blatul este copt. Lasă la răcit 5 min, apoi răstoarnă cele două blaturi pe un grătar, să se răcească complet.

Bate untul rămas cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. împarte amestecul obţinut în do­uă şi pune-1 în castroane diferite, încorporează ciocolata neagră în- tr-unul dintre cele două castroa­ne. întinde amestecul de unt pes­te unul dintre cele două blaturi, apoi aşază celălalt blat deasupra, întinde crema de ciocolată peste celălalt blat.

Ornează cu cioco­lată rasă, fulgi de cocos şi ouă de ciocolată sau cu marzipan, după preferinţă.

Tort festiv

Tort festiv

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.