Tort fara faina

Printeaza

Tort fara faina din: oua, nuci, zahar, lapte, faina, flori de napolitane.

Ingrediente:Tort_fara_faina

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 200 g nuci măcinate
  • 250 g zahăr pudră
  • 2 pliculeţe zahăr vanilinat

Pentru cremă şi decor:

  • 5 gălbenuşuri
  • 250 g zahăr pudră
  • 500 ml lapte dulce pasteurizat
  • 4 linguri făină
  • 200 g unt
  • 4 plicuri zahăr vanilinat
  • 100 g nuci măcinate
  • flori de napolitane

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare, până când, întorcând vasul, spuma nu cade. Adaugi treptat zahăr pudră şi pe cel vanilinat şi baţi în continuare, apoi adaugi treptat nucile măcinate şi amesteci delicat, de jos în sus.

Din această compoziţie coci două blaturi, în tava de 25×35 cm (eu am o astfel de tavă cu pereţi detaşabili), în prealabil tapetată cu hârtie de copt. Le laşi în cuptor, la foc mic, timp de aproximativ 40 de minute, până capătă nuanţă uşor cafenie.

Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi făina şi câteva linguri de lapte rece. Fierbi laptele rămas şi îl torni treptat în cratiţa cu crema de gălbenuşuri, amestecând energic.

Aşezi vasul pe foc mediu şi amesteci încontinuu, până obţii o cremă de consistenţa smântânii. Laşi crema să se răcească.

Freci untul până iese apa, adaugi vanilia şi, lingură cu lingură, încorporezi crema fiartă răcită. Pui cremă între cele două foi şi deasupra tortului. Acoperi crema cu nucă măcinată şi ornezi după imaginaţie.

Tort fara faina

Tort_fara_faina

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.