Tort exotic cu frisca

Printeaza

Tort exotic cu frisca din: unt, ciocolata, fulgi de porumb, alune, nuci, fructe, iaurt, zahar, gelatina, frisca.

Ingrediente:Tort_exotic_cu_frisca

Pentru blat:

  • 100 g unt
  • 100 g ciocolată neagră
  • 150 g fulgi de porumb
  • 150 g alune şi nuci tocate

Pentru crema:

  • fructe proaspete (portocale, kiwi, struguri)
  • 500 g iaurt simplu
  • 3 linguri cu zahăr
  • 600 ml frişcă
  • 4 plicuri cu gelatină

 

Mod de preparare:

Topeşte ciocolata împreună cu untul. Când s-a răcorit, toarn-o peste amestecul de fulgi şi alunele cu nucile tocate mărunt.

Pune compoziţia în forma dorită şi dă la rece. Pentru cremă, înmoaie gelatina conform instrucţiunilor de pe plic. Combină iaurtul cu zahărul şi treptat adaugă gelatina. Amestecă bine până se încorporează totul.

Când începe să se întărească, pune 400 g de frişcă bătută. Toarnă jumătate peste blat, aşază fructe proaspete tăiate, apoi cealaltă jumătate de compoziţie de frişcă.

Ornează cu restul de frişcă şi fructe, iar marginile îmbracă-le în fulgi simpli de porumb. Ţine-l la frigider cel puţin 2 ore înainte de servire.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.