Tort ecler cu crema de vanilie si ciocolata

Printeaza

Tort ecler cu crema de vanilie si ciocolata: apa, ulei, faina, oua, lapte, galbenusuri, gelatina, esenta de vanilie, ciocolata, esenta de rom, ciocolata amaruie, zahar.

Ingrediente aluat: Tort_ecler_cu_crema_de_vanilie_si_ciocolata.png

  • 300 ml apă
  • 150 ml ulei
  • 200 g făină
  • 7 ouă

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 1 l lapte
  • 300 g zahăr
  • 6 gălbenuşuri
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 2 plicuri gelatină
  • 1 esenţă de vanilie îţi trebuie pentru crema

Ingrediente pentru crema de ciocolată:

  • 150 g ciocolată menaj
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 1 esenţă rom

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 g ciocolată amăruie
  • 3 linguri zahăr pentru topit, pentru caramel

 

Mod de preparare:

Fierbi âpa împreună cu uleiul. Când clocoteşte, o dai deoparte şi adaugi imediat făina, ameste­când rapid.

Laşi să se răcoreas­că. Adaugi ouăle, unul câte unul şi le încorporezi. Trebuie să rezul­te o compoziţie nu foarte groasă, care să nu curgă de pe lingură.

Tapetezi o formă rotundă cu hâr­tie de copt şi, cu ajutorul unui şpriţ faci nişte linii circulare din aluat, lăsând puţină distanţă în­tre ele, fiindcă vor creşte la copt.

Incingi cuptorul în prealabil şi le coci la foc iute în primele minute, apoi la foc mic.

Nu deschizi deloc uşa cuptorului în timpul coacerii, pentru că se vor lăsa.

Cu ajutorul şpriţului faci într-o tavă grămăjoa­re mici de aluat din care vor rezul­ta minieclere.

Dai la cuptor până se rumenesc. Cojile de ecler vor fi goale la mijloc.

Le laşi să se ră­cească, apoi le tai în două. Pen­tru o parte din ele faci o cremă ganache de ciocolată.

Topeşti ciocolata împreună cu frişca şi dai crema la rece pentru o oră, apoi adaugi esenţa de rom şi mi­xezi compoziţia până devine ca o cremă. Umpli 20 de eclere cu cre­ma de ciocolată şi o dai la rece.

Aşezi baza din aluat de ecler pe un platou şi pui în jurului ei inelul reglabil pentru tort.

Prepari cre­ma de vanilie. Baţi gălbenuşurile cu zahărul până devin cremoase.

Adaugi laptele şi pui pe foc, amestecând continuu până înce­pe să se îngroaşe.

Dai deoparte şi adaugi imediat gelatina dizolvată, conform indicaţiilor de pe plic şi esenţa de vanilie.

Laşi să se ră­corească uşor.

Baţi frişca lichidă până se întăreşte şi încorporezi în crema de vanilie.

Umpli 10 eclere cu crema de vanilie şi le laşi deo­parte.

Torni un strat subţire de cremă peste blatul rotund de la bază, apoi aşezi în mijloc eclerele cu crema de ciocolată.

Torni pes­te ele restul de cremă şi nivelezi. Aşezi pe margini eclerele umplute cu crema de vanilie.

Topeşti cio­colata şi glazurezi eclerele. Torni glazura în fir subţire pe suprafaţa tortului.

Dai tortul la rece pentru 2-3 ore.

Caramelizezi zahărul, îl dai deoparte şi când ajunge la temperatura potrivită, tragi cu coada unei linguri de lemn, for­mând o reţea de fire de caramel, cu care decorezi tortul.

Tai felii cu un cuţit bine ascuţit pe care îl treci printr-un jet de apă fierbinte, îna­inte de fiecare felie.

Tort ecler cu crema de vanilie si ciocolata

Tort_ecler_cu_crema_de_vanilie_si_ciocolata.png

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • tort ecler
  • tort de eclere
  • tort ecler cu crema de vanilie si ciocolata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.