Tort din fructe cu budinca si ciocolata

Printeaza

Tort din fructe cu budinca si ciocolata din: portocale, bana­ne, mere, kiwi, ananas, căpşuni, cireşe, budincă, ciocolata, frisca.

 

Ingrediente:Tort din fructe cu budinca si ciocolata

  • câte două fructe (portocale, bana­ne, mere, kiwi, ananas, căpşuni şi cireşe mai multe)
  • 2 plicuri budincă (după preferinţă)
  • 1 ciocolată
  • frişcă

 

Mod de preparare:

Tai felii potrivite (fructele cu coajă le cureţi înainte de coajă) şi le aşezi pe platou astfel: cele consi­derate mai grele (mere, portocale, ananas, cireşe – fără sâmburi) le pui jos, iar cele mai uşoare sau mai moi (banane, căpşuni, kiwi etc.) le aşezi dea­supra, explicaţia fiind ca tortul să nu se destrame sub greutatea celor de sus.

Deci pui un strat de fructe, unul de budincă de vanilie (sau altă budincă, după preferinţă), iar fructe, budincă, apoi razi cio­colată. Ultimul strat este unul foarte bogat de friş­că, cu bucăţele de ciocolată deasupra.

Dai tortul la frigider şi îl serveşti rece. Ideal e să nu rămână pe a doua zi, deoarece îşi pierde consistenţa. Pentru zile calde de vară, este un binevenit desert răcoros şi sănătos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.