Tort din biscuiti cu capsuni
PrinteazaTort din biscuiti cu capsuni din: biscuiti de cacao, ciocolata menaj, frisca, gelatina, esenta de vanilie, capsuni.
pentru blat:
- 300 g biscuiti de cacao
- 200 g ciocolata menaj
pentru umplutura:
- 500 ml frisca lichida indulcita
- 3 pliculete gelatina
- esenta vanilie
- 200 g capsuni
Mod de preparare:
Rupi biscuitii in bucatele pe o suprafata plana si ii zdrobesti cu un sucitor, apoi ii pui intr-un castron. Topesti ciocolata menaj pe baie de aburi, la foc mic si amesteci continuu pentru omogenizare. Torni ciocolata topita peste biscuitii rupti din castron si amesteci bine.
Tapetezi cu folie de plastic un castron si torni aici amestecul. Intinzi uniform cu o lingura, imbracand si peretii. Amesteci 2 pliculete de gelatina (preparata in prealabil conform instructiunilor de pe pachet) cu frisca lichida. Adaugi esenta de vanilie, mai amesteci putin, si torni continutul pentru blatul de biscuiti.
Speli capsunile, le scurgi bine si le stergi pe servetele de bucatarie. Le tai feliute. Asezi feliutele de capsune deasupra cremei de frisca si ornezi, daca vrei, prajitura cu frunze proaspete de menta. Torni deasupra un plic de gelatina preparat dupa indicatie. Introduci prajitura la frigider 2-3 ore.
Tort din biscuiti cu capsuni
Pofta buna!