Tort delicios cu crema

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu: biscuiti, unt, iaurt, frisca, gelatina, zahar, suc de fructe, ciocolata.

Ingrediente blat:Tort delicios cu crema

  • 200 g biscuiţi vanilaţi
  • 1 pachet de unt sau margarină

Ingrediente crema1:

  • 400 g iaurt cu gust de piersici
  • 200 g frişcă lichidă
  • 10 g gelatină

Ingrediente crema2:

  • 400 g iaurt cu gust de fructe de padure
  • 200g frisca lichida
  • 10 g gelatina

Ingrediente decor:

  • 1 plic gelatină pentru torturi
  • 2 linguri de zahăr
  • 200 ml suc de fructe sau apă
  • 50 g ciocolată

Mod de preparare:

Freci untul până devine ca o spumă, iar biscuiţii îi dai prin maşina de to­cat. Amesteci ambele compoziţii şi torni ce rezultă într-un vas ro­tund de sticlă.

Baţi frişca spumă tare, topeşti gelatina în apă, conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi fierbi la bain-marie timp de 10 minute, apoi o ames­teci cu iaurtul de piersici. Adaugi frişca şi torni compoziţia peste blatul întins cu mâna în vas, apoi dai la frigider 10-15 minute. Procedezi la fel ca la prima cremă şi după ce ai lăsat prima cremă la frigider pentru 15 minute, torni cea de-a doua cremă peste ea. Dai din nou tortul la frigider.

Amesteci sucul de fructe cu za­hărul, iar gelatina o topeşti şi o amesteci cu ciocolata şi cu sucul, apoi fierbi totul la bain-marie timp de 1 minut, după care pui ceea ce rezultă peste cea de-a doua cremă şi dai din nou la frigider.

Blatul acestui tort îl poţi face în loc de biscuiţi cu fulgi de porumb sau cu blat de pandişpan, dar cel mai bun este cel făcut din biscuit.

Tort delicios cu crema

Tort delicios cu crema

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.