Tort delicios cu crema de lamaie

Printeaza

Tort delicios cu crema de lamaie din: ouă, apa, zahar, fana, praf de copt, budinca cu aroma de lamaie, zahar pudra, lapte, unt sau margarină.

 

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 8 linguri apă
  • 16 linguri zahăr
  • 16 linguri făină
  • 1 plic praf de copt

Pentru cremă:

  • 1 budincă cu aromă de lămâie
  • 150 g zahăr pudră
  • 1500 ml lapte
  • 1250 g unt sau margarină

 

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, pui ouăle şi zahărul şi le baţi cu mixe­rul, după care torni apa treptat, lingură cu lingură.

După ce le-ai bătut bine, adaugi făina, tot treptat şi, la urmă, praful de copt.

Ungi o formă de tort, o tapetezi cu făină şi torni compoziţia. Dai la cuptor şi încerci prin metoda scobitorii, să vezi dacă este copt blatul.

Prepari budinca şi o laşi să se răcească, ameste­când din când în când, ca să nu se închege.

Untul moale îl freci cu zahărul pudră, până când devine o spumă.

Când budinca este suficient de rece, o amesteci cu untul şi omogenizezi.

Cu crema rezul­tată ungi blatul şi ornezi tortul după imaginaţie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.