Tort delicios cu ciocolata

Printeaza

Tort delicios cu ciocolata din: ciocolata amara, unt, apa, oua, zahar, zahar vanilat, smantana, bicarbonat de sodiu, faina, cacao, praf de copt, sare, zahar pudra, cacao, frisca, miere, boabe de cafea, bomboane.

Ingrediente:Tort delicios cu ciocolata

Pentru blat:

  • 180 g ciocolată amară
  • 115 g unt nesărat
  • 250 ml apă clocotită
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • un pliculeţ zahăr vanilinat
  • 125 ml smântână
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 300 g făină
  • 45 g cacao
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1/4 linguriţă sare

Pentru cremă:

  • 80 g unt
  • 350 g zahăr pudră
  • 2 linguriţe cacao
  • o lingură apă caldă
  • 30 g ciocolată

Pentru crema ganache:

  • 300 g ciocolată
  • 180 ml frişca lichidă
  • 3 linguri miere
  • 90 g unt

Pentru ornat:

  • 50 g ciocolată
  • 2 linguri lapte
  • bomboane de ciocolată
  • boabe de cafea

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, ciocolata şi untul se topesc un minut la microunde, se amestecă, se toarnă apa clocotită şi se amestecă. Ouăle si zahărul se mixează, se adaugă zahărul vanilinat, apoi ciocolata topită. Smântână se amestecă bine cu bicarbonatul de sodiu şi se lasă aşa.

Se cern făina cu cacaua, praful de copt şi sarea. Se adaugă ingredientele uscate amestecului de ouă alternativ cu smântână. Se amestecă şi se toarnă aluatul într-o tavă de tort unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt. Se lasă 30 de minute la cuptor.

Pentru cremă, se mixează untul cu zahărul pudră, cacaua şi ciocolata topită în apa caldă până se obţine o cremă omogenă.

Pentru crema ganache, într-o crăticioară cu fund dublu se amestecă frişca cu mierea, se pune pe foc până ce apar mici bule şi apoi se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi, se adaugă untul şi se lasă 3 minute. Se amestecă apoi energic cu lingura de lemn. Se lasă 3 ore la frigider înainte de folosire.

Blatul se taie în trei foi. Se umplu foile cu crema de unt între ele, iar ultima foaie de blat se îmbracă în crema ganache. Se dă tortul la rece.

Pentru ornat, se topeşte ciocolata în lapte, se lasă să se răcească puţin după care se scoate tortul de la frigider şi se întinde uniform deasupra. Se ornează cu bomboane de ciocolată şi boabe de cafea.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.