Tort de zmeura cu ciocolata alba
PrinteazaTort de zmeura cu ciocolata alba din: unt, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, branza de vaci, zmeura, sirop de coacaze, ciocolata alba, alune de padure.
- 250 g unt
- 250 g zahăr brun
- 4 ouă
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 250 g făină cu factor de creştere
Pentru glazură:
- 700 g unt
- 600 g zahăr pudră
- 350 g brânză de vaci
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 700 g zmeură, zdrobită
- 1 lingură sirop de coacăze
Pentru ornat:
- ciocolată albă, răzuită
- alune de pădure, rumenite şi zdrobite
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180° C. Combină untul cu zahărul. Imparte compoziţia în 2 forme de blat de 20 cm şi dă la cuptor 1 oră.
Combină untul cu zahărul pudră, apoi încorporează brânza de vaci şi vanilia. Amestecă 1/3 din compoziţie cu zmeura zdrobită şi siropul de coacăze.
Taie blaturile şi unge cu 1/3 din gtazura şi repetă cu restul ingredientelor.
Combină ciocolata şl alunele şi îmbracă marginea prin presare uşoară şi cu mişcări rotunde.
Tort de zmeura cu ciocolata alba
Pofta buna!