Tort de zahar ars

Printeaza

Tort de zahar ars din: oua, lapte, faina, zahar vanilat, praf de copt, zahar, frisca.

Ingrediente:Tort de zahar ars

  • 14 ouă
  • 2 l lapte
  • 6 linguri făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g zahăr
  • 500 ml frişca

 

Mod de preparare:

Pui 400 g zahăr într-o cratiţă să se caramelizeze, tapetezi cratiţa cu zahărul. Amesteci 8 ouă bătute spumă cu laptele. Torni în cratiţă şi dai la copt până se rumeneşte puţin, intre timp, pregăteşti blatul: baţi spumă albuşurile, adaugi zahărul, gălbenuşurile, pui făina, praful de copt şi vanilia şi torni compoziţia obţinută pgste zahărul ars şi dai în continuare la copt până se coace blatul.

După ce s-a copt, îl scoţi, îl laşi în tavă până se răceşte complet, îl scoţi din tavă, apoi îl ornezi cu frişcă şi îl dai la rece. Este un tort foarte aspectuos şi foarte bun.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.