Tort de spanac cu oua

Printeaza

Tort de spanac cu oua din: foi de aluat, spanac, ceapa verde, crema de branza, smantana, cascaval, oua, sare.

Ingrediente: (pentru un tort de 28 cm)Tort de spanac cu oua

  • 300 g foi de aluat congelate cu unt
  • 700 g spanac
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 500 g cremă de brânză
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • 100 g caşcaval ras
  • 6 ouă
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Laşi aluatul congelat la tempera­tura camerei, să se dezgheţe. în­tre timp, cureţi spanacul, îl speli, îl usuci cu un prosop de bucătă­rie şi îl toci mărunt. Cureţi ceapa verde, o speli şi o toci. Amesteci bine crema de brânză cu smân­tână. Adaugi ceapa verde şi 80 g de caşcaval şi condimentezi cu sare şi piper. Preîncălzeşti cupto­rul la 200 de grade C. Clăteşti cu apă rece o formă de tort, dar nu o ştergi. Ca să nu se prindă de formă, poţi pune hârtie de copt. întinzi aproximativ 2/3 din foi pe un tocător sub formă rotundă, astfel încât să acopere fundul formei de tort şi să rămână şi o margine. Restul de aluat îl întinzi pentru a forma un „capac”. întinzi amestecul de spanac peste aluat şi, cu o lingură, faci 6 adâncituri în acesta. Spargi ouăle unul câte unul şi le pui în adânciturile for­mate. Presari restul de caşcaval, aşezi „capacul” şi îl apeşi uşor cu degetele pe margini. Faci apoi o gaură în centrul capacului. Dai tava la cuptor, la poziţia 3-4 a cuptorului pe gaz şi coci circa 45 de minute.

 

Tort de spanac cu oua

Tort de spanac cu oua

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am facut niciodata asa ceva 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.