Tort de smantana

Printeaza

Tort de smantana din: smantana, gelatina, zahar, mango, kiwi.

Ingrediente:Tort_de_smantana

  • 1200 ml smantana
  • 8 foi gelatina
  • 120 g zahar
  • pentru decor si umplutura:
  • fructe de mango cin compot
  • 2 kiwi

 

Mod de preparare:

Se pun foile de gelatină la înmuiat, iar smântână şi zahărul se pun la fiert într-o crăticioară cu fund dublu. Se lasă la foc mic, până ce ajunge la punctul de fierbere, şi se trage de pe foc. Se adaugă gelatina scursă de apa în exces. Se amestecă pentru a dizolva gelatina.

Se pregăteşte vasul în care se montează tortul şi se pune un strat de felii de mango din compot bine scurse. Se toarnă smântână cu gelatina, se lasă să se răcească la temperatura camerei şi apoi se dă la frigider pentru 3-4 ore.

Se aduce la masă cu fructe de kiwi şi de mango tăiate mărunt.

Tort de smantana

Tort_de_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.