Tort de sampanie

Printeaza

Tort de sampanie din: oua, zahar, sare, faina, praf de copt, gelatina, sampanie, frisca, fructe.

Ingrediente:Tort_de_sampanie

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 150 g zahăr
  • sare
  • 170 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt

Pentru cremă:

  • 15 g gelatină
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • sucul şi coaja de la 1 lămâie
  • 400 ml şampanie
  • 300 ml frişcă

Pentru decor:

  • 250 g boabe de struguri şi alte fructe la alegere
  • sucul la 1 lămâie
  • 50 g zahăr

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 175 °C. Se face un aluat din ouă, zahăr tos, zahăr vanilat, sare, 5 linguri apă fiebinte, făină şi praf de copt. Se coace cca 30 minute într-o formă rotundă.

Se separă ouăle. Se înmoaie gelatina în apă rece 10 min. Apoi se dizolvă la foc moale, fără să fiarbă. Gălbenuşurile se bat în bain-marie cu zahăr, suc şi coajă de lămâie.

Se înglobează şampania şi gelatina dizolvată. Se înglobează frişcă bătută.

Se taie blatul pe 3 nivele şi se asamblează cu cremă; se dă la frigider 2 ore. Fructele se dau prin suc de lămâie şi zahăr şi se aşază pe tort.

Tort de sampanie

Tort_de_sampanie

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.