Tort de post

Printeaza

Tort de post din: faina, zahar, ulei, nuca macinata, praf de copt, cacao, esenta de portocale, esenta de rom, coaja de portocala, apa minerala, dulceata de portocala, esenta de rom.

Ingrediente:

blatul:Tort de post

  • două căni de făină
  • o cană de zahăr
  • o ceaşcă de ulei
  • o ceaşcă de nucă măcinată
  • două pliculeţe cu praf de copt
  • 3-4 linguri de cacao
  • o linguriţă de esenţă de porto­cale
  • o lingură de esenţă de rom
  • o lin­gură de coajă rasă de portocală
  • apă minerală
  • o linguriţă de dulceaţă de por­tocale

siropul:

  • 250 ml de apă
  • 6 linguri de zahăr
  • esenţă de rom

crema:

  • 500 ml suc proaspăt de porto­cale
  • 500 ml suc de portocale necarbogazos
  • două plicuri cu praf de budincă de vanilie
  • 5 linguri de zahăr
  • o linguriţă de esenţă de portocale
  • coaja rasă de la o lămâie şi de la două portocale
  • 20 g gelatină, o portocală pentru ornat

 

Mod de preparare:

Blatul:

Se amestecă făina, zahărul, praful de copt, cacaua, nuca şi coaja de portocală. Se adaugă apa, aromele şi se amestecă până când se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii.

Aceasta se pune într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, se dă la cuptor, la foc mijlociu, pentru 40 de minute. După ce s-a copt blatul se lasă la răcit.

Se introduce în frigider până a doua zi. Se taie în trei şi se îrnsiropează cu un sirop obţinut din apă, zahăr şi esenţă de rom.

Crema:

Coaja de lămâie şi portocală se clocotesc în sucul necar­bogazos, se acoperă şi se lasă deoparte timp de cinci minute, după care se stre­coară. Sucul proaspăt se amestecă bine cu zahărul, praful de budincă, se pune pe foc şi se amestecă până se îngroaşă.

Se adaugă esenţa de portocale, după care se lasă la răcit. Gelatina se pune la înmuiat pentru 10 minute, se dizolvă la foc mic, fără a se fierbe, după care se amestecă foarte bine cu budJinca.

Când este rece se dă la frigider şi se amestecă din cinci în cinci minute. Pe un platou se aşază blatul însiropat, se toarnă crema, se pune iar un blat şi iar cremă şi tot aşa până la sfârşit.

Tortul se pune în frigider până a doua zi, când se va orna cu felii de portocală.

Tort de post

tort_de_post

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • tort de post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.