Tort de pilaf umplut cu carne si verdeata

Printeaza

Tort de pilaf umplut cu carne si verdeata din: orez, smantana, sare, piper, verdeata, pipet de pui, bulion, oua, unt.

Ingrediente:Tort de pilaf umplut cu carne si verdeata

  • 200 g orez
  • 200 g smântână
  • sare
  • piper
  • verdeaţă
  • 1 piept de pui
  • 1 lingură bulion
  • 4 ouă
  • 25 g unt

Mod de preparare:

Faci un pilaf obişnuit cu carne de pasăre şi-l fierbi în cuptor, să nu se sfărâme orezul.

Când e fiert orezul, scoţi carnea, o desfaci de pe oase, o toci bucăţele şi o amesteci cu 1 lingură de bulion, 2 ouă bătute ca pentru omletă, sare, verdeaţă, piper, smântână şi 2 albuşuri de ou bătute spumă tare.

Adaugi şi verdeaţa tocată. Ungi o cratiţă rotundă cu unt, pui cu lingura un strat gros de pilaf, apoi aşezi umplutura de carne deasupra, lăsând liber de un lat de palmă pe lângă pereţii cratiţei.

Umpli cu orez în jurul cărnii şi pui un strat desupra. Dai cratiţa la cup­tor timp de 1/2 oră.

Când serveşti pilaful, îl răstorni pe un platou rotund şi îl înconjori cu un sote de morcovi (sau cu altă garnitură).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.