Tort de piersici
PrinteazaTort de piersici din: oua, zahar, suc de portocale, faina, amidon, praf de copt, piersici, vin alb, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar vanilinat, gelatina, branza de vaci, frisca, coacaze si fistic.
blat:
- 2 oua
- 90 g zahar
- 2 linguri suc de portocale
- 100 g faina
- 20 g amidon
- 1 lingurita rasa praf de copt
crema:
- 1 kg piersici
- 200 ml vin alb
- coaja si sucul de la 2 lamai
- 130 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 10 g gelatina
- 500 g branza de vaci
- 300 ml frisca batuta
- 200 g coacaze
- 30 g fistic tocat
Mod de preparare:
Cuptorul se incinge la 175C. Se separa ouale. galbenusurile se bat 10 minute cu zahar si suc de portocale. Se inglobeaza faina cu amidon si praf de copt, apoi albusul batut; se asaza intr-o forma de hartie de copt; se coace 25 de minute.
Se oparesc piersicile, se decojesc, se golesc de sambure si se fierb 4 minute cu vin, coaja si suc de lamaie, zahar si zahar vanilinat. Se scurg fructele si zeama se lasa sa se racoreasca. Se amesteca zeama cu branza. Se dizolva gelatina si se amesteca in 6 linguri de compozitie de branza, apoi se adauga restul de branza; se da la rece. Cand incepe sa se intareasca se adauga frisca.
Se asaza pe blat 1/2 din crema, 2/3 din piersici si restul de crema. Se da la rece 3 ore si se orneaza.
Tort de piersici
Pofta buna!