Tort de pere şi ciocolată asezonat cu merişoare acrişoare

Printeaza

Tort de pere şi ciocolată asezonat cu merişoare acrişoare din: oua, zhar, faina, cacao, blat de pandispan, compot de merisoare, pere, rachiu de pere, ciocolata de merisoare si frisca.

Ingrediente:Tort_de_pere_si_ciocolata_asezonat_cu_merisoare_acrisoare

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 75 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 blat de pandispan(circa 250 g, 2 niveluri)
  • 8 linguri compot de merisoare (de la borcan)
  • 500 g pere
  • 2 linguri rachiu de pere
  • 150 g ciocolata maruie
  • 200 g frisca

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se bat spumă 2 ouă cu 80 g zahăr; se înglobează făină şi cacao şi se aşază într-o formă de tort (0 28 cm) unsă; se coace cca 10 min. Se aşază pe un platou de tort un strat de pandişpan alb, apoi 4 linguri de merişoare, blatul brun (răcit), apoi alte 4 linguri de merişoare şi blatul alb de pandişpan.

Se decojesc perele, se curăţă de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie cuburi; se înăbuşă în rachiu cca 2 min. şi se lasă să se scurgă. Se topeşte ciocolata. Se separă 4 ouă. Se bat gălbenuşurile cu 80 g zahăr, la bain-marie. Se scoate vasul din bain-marie şi se amestecă în compoziţie până se răceşte; se înglobează ciocolata.

Albuşurile se bat cu 40 g zahăr şi se înglobează în cremă, urmate de frişca bătută. Se repartizează pe tort jumătate din cantitatea de cremă, apoi perele şi restul de cremă.

Tort de pere şi ciocolată asezonat cu merişoare acrişoare

Tort_de_pere_si_ciocolata_asezonat_cu_merisoare_acrisoare

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun tortul de pere!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.