Tort de nuci si ciocolata

Printeaza

Tort de nuci si ciocolata din: nuci, faina, oua, praf de copt, zahar, bicarbonat, scortisoara, cuisoare, nucsoara, sare, iaurt, suc de portocale, ulei, fructe uscate.

Ingrediente:Tort_de_nuci_si_ciocolata

Pentru blat:

  • 250 g nuci mărunţite
  • 250 g făină
  • 2 ouă
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 150 g zahăr
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • o linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1/4 linguriţă cuisoare măcinate
  • 1/2 linguriţă nucşoară
  • 1/4 linguriţă sare
  • 150 g iaurt slab
  • 125 ml suc de portocale
  • 2 linguriţe coajă rasă portocale
  • 60 ml ulei

Pentru decor:

  • 100 g nuci
  • 50 g fructe uscate

 

Mod de preparare:

Nucile se pun la cuptor şi se lasă aproximativ 7 minute, se scot si se lasă la răcit.

Se amestecă făina cu praful de copt, scorţişoara, cuişoarele, bicarbonatul, nucşoara si sarea. Ouăle şi zahărul se amestecă pentru a obţine o cremă omogenă.

Iaurtul se amestecă cu coaja rasă de portocale si apoi se toarnă peste amestecul de ouă, alternativ cu uleiul si sucul de portocale.

Se adaugă ingredientele uscate, în două reprize, se amestecă, se adaugă nucile mărunţite si, după amestecare, se pune aluatul într-o formă de tort unsă cu ulei si tapetată cu făină. Se dă la cuptor aproximativ 40 de minute. Se lasă la răcit.

Se topeşte ciocolata şi se toarnă peste blatul răcit aşezat pe un grătar. Se ornează cu fructe uscate sau nuci, tăiate mărunt.

Tort de nuci si ciocolata

Tort_de_nuci_si_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.