Tort de nuci cu peltea

Printeaza

Tort de nuci cu peltea din: oua, zahar, faina, praf de copt, unt, nuci, sare, peltea.

Tort_de_nuci_cu_peltea

Ingrediente:

  • 2 ouă
  •  200 g zahăr
  •  150 g făină
  •  6 g praf de copt
  •  125 g unt
  •  125 g nuci
  •  un praf sare

Ingrediente pentru decor:

  •  100 g nuci
  •  2-3 linguri peltea

 

 

Mod de preparare:

Se mărunţesc nucile şi apoi se mixează ouăle şi zahărul. Se mixează la viteză mare până ce se obţine o cremă albicioasă.

Făina se amestecă uşor cu praful de copt şi sarea. Se adaugă untul topit peste crema de ouă, apoi făina şi nucile.

Se mixează încă 3 mi­nute şi apoi se toarnă aluatul într-o formă tapetată cu hâr­tie. Se coace 30 de ţinute.

După răcire, se aşază blatul pe un platou de servit.

Pentru decor, se mărunţesc nucile şi se unge exteriorul prăjiturii cu peltea. Se presară nucile pe suprafaţa.

Tort de nuci cu peltea

Tort_de_nuci_cu_peltea

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

Tort cu crema de caramel

Tort de nuci pecan cu avocado si banane

Tort de nuci pecan cu avocado si banane din: nuci pecan, pastă de curmale sau curmale, sare, banane, avocado, praf de roş­covă crudă sau praf de cacao crud, nectar de agave, ulei de nucă de cocos. Ingrediente: 2 ceşti de nuci pecan 1 ceaşcă de pastă de curmale sau curmale tăiate în bucăţi , 1/2 linguriţă de sare 1 banană 2 ceşti de avocado […]

 

Umplutura din crema de nuci pentru pasca

Tort de nuci cu cremă de ciocolată albă

Tort de nuci cu cremă de ciocolată albă din: baton de vanilie, unt, oua, miere, faina, praf de copt, scortisoara, nuci, sheery cream, ciocolata alba, cafea instant, frisca, lichior de nuci, miez de nuca. Ingrediente: 1 baton de vanilie 220 g unt moale 4 oua 200 g miere 220 g faina 3 lingurite praf de […]

 

Tort umplut cu gem de corcoduse

Tort de cafea si nuci

Foarte popular în Anglia, produsul acesta delicios de cofetărie a fost specialitatea reţelei de ceainării Fuller’s. In prima jumătate a secolului XX, reţeaua s-a extins cu succes în sudul Angliei, dar a dispărut, din nefericire, la sfârşitul anilor 1950. In varianta Fuller s, tortul era format dintr-un blat maro deschis, folosit şi pentru prepararea tortului […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.