Tort de morcovi

Printeaza

Tort de morcovi

Ingrediente:Tort de morcovi

  • 5 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 250 gr morcovi dati prin razatoare
  • 250 gr migdale macinate
  • 1 lamaie
  • 80 g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 5 albusuri
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare:

Galbenusurile cu zaharul se bat, pana se face o spuma. Se adauga morcovul, migdalele si lamaia(sucul si coaja, data prin razatoare).

Dupa aceea se presara si faina cu praful de copt, iar la sfarsit albusurile (batute spuna) si sarea.
De preferinta, se alege o forma rotunda, care se unge cu unt (ulei) si se tapeteaza cu faina.
Tortul se da la cuptor circa 50 min.

Se poate servi si cu: glazura de lamaie, din 250 gr zahar vanilat, 2,3 linguri suc de lamaie sau glazura de cirese, din 250 g zahar vanilat, 1lingura apa, 1-2 linguri cirese.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.