Tort de morcovi si nuci

Printeaza

Tort de morcovi si nuci din: morcovi, miez de nuca, unt, zahar, smantana, suc de lamaie, oua, esenta de vanilie, fiana, bicarbonat, sare, ananas, scortisoara, crema de branza, unt, vanilie, zahar pudra.

Ingrediente:Tort_de_morcovi_si_nuci

pentru blat:

  • 250 g morcovi
  • 250 g miez de nuca
  • 180 g unt
  • 375 g zahar
  • 250 ml smantana
  • o lingurita suc de lamaie
  • 3 oua
  • 10 ml esenta de vanilie
  • 750 g faina
  • un pliculet bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 180 g ananas din compot
  • 100 g scortisoara

pentru crema:

  • 450 g crema de branza
  • 125 g unt
  • 5 ml vanilie
  • 200 g zahar pudra

pentru decor:

  • 200 g miez de nuca

pentru tava:

  • unt si faina

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se mixează untul cu zahărul şi, când se transformă într-o cremă deschisă la culoare, se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Tot amestecând se pune si vanilia.

Separat, se amestecă făina, bicarbonatul, sarea şi scorţişoara.

Apoi, cu lingura de lemn se adaugă ame­stecul acesta uscat peste crema de unt si ouă, alternativ cu smântână şi sucul de lămâie strecurat.

Se adaugă ananasul tăiat mai mic, morcovii trecuţi prin răzătoarea cu ochiuri mici (la robot e mai rapid) şi nucile mărunţite.

Se amestecă cu delicateţe. Două forme de tort se ung cu unt şi se tapetează cu făină, după care aluatul obtinut se repartizează în cele două forme.

Se egalizează pentru a obţine blaturi drepte şi se coc pentru 45 de minute. Apoi, se lasă să se răcească în totalitate şi se taie fiecare blat în două, obţinându-se patru blaturi mai subţiri.

Pentru cremă, la mixer se amestecă brânza cu untul, vanilia si zahărul.

Se continuă mixarea după ce se pune zahărul pentru că acesta va transforma crema într-una asemănătoare spumei de bezele.

Apoi, nuca pentru decor se mărunţeşte, se pune în tava de aragaz şi se lasă să se prăjească, mai mult sau mai puţin, după gust.

Atenţie, să nu se ardă, se prăjeşte la foc mic.

Pentru montarea prăjiturii, pe un platou se aşază alternativ cele patru blaturi cu crema, având grijă să se păstreze cremă şi pentru ultimul strat.

Se presară nuca prăjită şi se lasă la rece de pe o zi pe alta.

Tort de morcovi si nuci

Tort_de_morcovi_si_nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.