Tort de mere cu levantica si frisca

Printeaza

Tort de mere cu levantica si frisca din: făină, praf de copt, albuşuri, sare,  zahăr, oua, mere, suc de lămâie, cidru sau suc de mere, flori de levănţică uscate, gelatină, Calvados, frisca.

Tort_de_mere_cu_levantica_si_frisca

Ingrediente pentru blat:

  • 60 g făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 3 albuşuri
  • 1 praf sare
  • 60 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri

Ingrediente pentru cremă si ornat:

  • 2 mere
  • 6 linguri suc de lămâie
  • 450 ml cidru sau suc de mere
  • 3 linguri flori de levănţică uscate
  • 7 foi gelatină
  • 5 gălbenuşuri
  • 140 g zahăr
  • 450 ml frişcă
  • 2 linguri Calvados

Mod de prezentare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se bat albuşurile cu sare şi zahăr; se înglobează gălbe­nuşurile, urmate de făina ames­tecată cu praf de copt. Se aşază într-o formă de tort (o 24 cm) cu fundul tapetat cu hârtie de copt. Se coace cca 25 min. Se scoate din formă.

Se decojesc merele şi se taie felii. Se fierb 4 min. în 4 linguri suc de lămâie. Se lasă să se scurgă şi să se răcorească. Se dau în clocot 100 ml cidru; se ia vasul de pe foc şi se adaugă 1 lingură levănţică; se lasă să se infuzeze acolo 15 min. Se în­moaie 5 foi de gelatină.

Se stre­coară cidrul cu levănţică şi se amestecă la bain-marie cu alţi 150 ml cidru, gălbenuşuri şi 130 g zahăr; se dizolvă înăun­tru gelatina. Se dă la rece; când începe să se întărească, se în­globează 300 rhl frişcă bătută.

In jurul blatului se aşază ine­lul formei; se aşază pe blat mere şi cremă şi se dă la frigi­der 2 ore. Se înmoaie restul de gelatină. Se încălzesc 200 ml ci­dru, 10 g zahăr, Calvados, 1 lin­gură levănţică şi 2 linguri suc de lămâie.

Se dizolvă înăuntru gelatina. Se aşază pe tort şi se dă la frigider cca 2 ore. Se desprinde inelul formei; marginea tortului se unge cu 150 ml frişcă bătută şi se or­nează cu levănţică.

Tort de mere cu levantica si frisca

Tort_de_mere_cu_levantica_si_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.