Tort de inghetata cu piscoturi
PrinteazaTort de inghetata cu piscoturi din: galbenusuri, zahar, lapte, frisca, capsuni, ciocolata, lamaie, piscoturi.
- 4 gălbenuşuri
- 4 linguri zahăr
- 200 ml lapte
- 400 ml frişcă lichidă
- 250 g căpşuni
- 200 g ciocolată
- 1 lămâie
- 400 g pişcoturi
Mod de preparare:
Freci la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul şi laptele, amestecând continuu, până se îngroaşă. Mixezi frişca şi o încorporezi.
Speli, cureţi şi pasezi căpşunile (recolta de toamnă). Topeşti ciocolata pe baie de aburi. Razi fin coaja de lămâie, apoi îi storci zeama.
Impărţi crema cu frişcă în 3 părţi, după preferinţă: în prima parte încorporezi ciocolata topită, în a doua piureul de căpşuni, iar în ultima zeama şi coaja de lămâie.
Tapetezi baza şi pereţii unei forme de tort cu pişcoturi. Torni pe rând şi nivelezi cele 3 compoziţii.
Introduci forma în congelator, pentru 3 ore. Scoţi tortul şi îl decorezi cu ciocolata rasă sau cu frişcă, după preferinţă
Tort de inghetata cu piscoturi
Pofta buna!