Tort de inghetata cu fructe confiate

Printeaza

Tort de inghetata cu fructe confiate din: galbenusuri, zahar, smantana, lichior de cafea, frisca, ciocolata amaruie, ciocolata alba, fructe confiate, unt, oua, faina, amoidon, unt topit.

Ingrediente pentru inghetata: Tort_de_inghetata_cu_fructe_confiate

  • 6 galbenusuri
  • 150 gzahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 350 g smantana
  • 60 ml lichior de cafea
  • 400 ml frisca
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g fructe confiate
  • 70 g unt

Ingrediente pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 25 g unt topit

Mod de preparare:

Pregatesti blatul, bati spuma albusurile cu zaharul, apoi adaugi galbenusurile frecate cu untul topit. Incorporezi faina cernuta si amidonul. Torni compozitia in tava unsa si tapetata si dai la cuptor pana se rumeneste. Acest blat il tai in trei parti dreptunghiulare.

Pregatesti inghetata, bati galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi, apoi iei amestecul de pe foc si amesteci pana se racesc. Dupa aceea, adaugi smantana, amestecata cu zaharul pudra, lichiorul de cafea, frisca batuta si fructele confiate.

Lasi la congelator pentru o ora, apoi montezi tortul astfel: intr-un vas dreptunghiular pui cele trei foi de blat, intercalate de straturi de inghetata. Ultimul strat trebuie sa fie de blat. Acoperi cu folie si dai la congelator pentru 4-5 ore.

Dupa ce s-a inghetat bine, rastorni tortul din forma in care a fost pus si il acoperi cu glazura de ciocolata alba, topita cu 50 g unt. Topesti si ciocolata neagra cu restul de unt si faci dungi pe tort, imitand astfel dungile de zebra. Mai dai tortul de inghetata timp de o ora la congelator, apoi servesti.

Tort de inghetata cu fructe confiate

Tort_de_inghetata_cu_fructe_confiate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.