Tort de inghetata cu ciocolata

Printeaza

Tort de inghetata cu ciocolata din: îngheţată de ciocolată şi mentă, ciocolată neagră, smântână, zahăr pudră, ciocolată cu mentă.

Tort_de_inchetata_cu_ciocolata

Ingrediente:

  • 1/2 -3/4 l îngheţată de ciocolată şi mentă, înmuiată uşor
  • 8 fâşii de ciocolată neagră
  • 150 ml smântână
  • 1 lingură cu zahăr pudră
  • câteva bucăţi de ciocolată cu mentă, tocate
  • 1 formă de chec de 1 kg, tapetată cu folie, răcită

 

Mod de preparare:

Toarnă o cantitate mică de îngheţată la baza formei, apoi aşază 4 fâşii de ciocolată neagră, presându-le în îngheţată.

Toarnă deasupra îngheţată, presând bine pentru a nu rămâne goluri între fâşiile de ciocolată. Acoperă cu fâşiile de ciocolată rămase.

Ornează tortul cu îngheţata rămasă. Introdu îngheţata în congelator şi las-o până se întăreşte. Bate smântână cu zahărul.

Scoate forma din congelator, introdu-o puţin în apă fiartă pentru a putea scoate îngheţata. Aşază tortul pe un platou şi acoperă-l cu frişca.

Decorează cu bucăţele de ciocolată, după preferinţă.

Tort de inghetata cu ciocolata

Tort_de_inchetata_cu_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.