Tort de inghetata cu alune si compot de caise

Printeaza

Tort de inghetata cu alune si compot de caise

Tort de inghetata cu alune si compot de caise

Ingrediente:

  • 600 g frişcă
  • 3 plicuri praf de îngheţată de: căpşune, caise, vanilie
  • 1 cutie compot de caise
  • 1 cană cu compot de căpşune,
  • 200 g alune crude (nesărate)

 

Mod de preparare:

Compoziţia 1:

Prăjeşti puţin alunele (să nu se ardă) şi le decojeşti. Le pui să fiarbă în puţin lapte îndulcit, după care le sfărâmi uşor cu sucitorul (nu prea mărunt). Amesteci praful de vanilie cu 200 g frişcă şi cu alunele şi pui compoziţia într-un castron înalt pe care-l bagi la congelator. Cât timp îngheaţă vei prepara:

Compoziţia 2:

Amesteci bine alte 200 g frişcă, praful de căpşune şi apoi compotul. Scoţi castronul din congelator, torni compoziţia 2 peste prima com­poziţie şi dai din nou la congelator.

Compoziţia 3:

Amesteci praful de caise cu restul de frişcă şi adaugi compotul de caise. Torni peste cele­lalte două compoziţii şi dai din nou totul la congelator.

In loc de frişcă poţi bate praful de îngheţată cu lapte, după indicaţiile de pe plic. Scoţi tortul din congelator cu 10-15 minute înainte de servire. Il poţi îmbrăca în frişcă şi decora cu fructe proaspete.

Tort de inghetata cu alune si compot de caise

Tort de inghetata cu alune si compot de caise

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.