Tort de iarnă cu fructe exotice

Printeaza

Tort de iarnă cu fructe exotice

Tort de iarnă cu fructe exotice

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 8 linguri de făină
  • 8 linguri de zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lămâie (coaja rasă şi zeama)
  • praf de copt
  • 70 g stafide albe
  • 1 cutie mare compot de ananas
  • 4 kiwi
  • 2 banane
  • 3 mandarine
  • frişca

Mod de preparare:

In prima zi, pregăteşte blatul. Bate albuşurile spumă, adaugă zahărul în ploaie şi bate în continuare, până obţii o spumă tare. Adaugă zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, stafidele, incorporează gălbenuşurile (unul câte unul), apoi praful de copt stins cu zeama de lămâie.

Toarnă în ploaie faina amestecând de jos în sus. Coace blatul în tava rotundă pentru tort (unsă şi tapetată în prealabil), la foc potrivit, o jumătate de oră. După răcire, taie-l în trei straturi egale şi lasă-l la însiropat cu sucul de ananas.

A doua zi, pune pe platou un blat şi aşează deasupra fructele tăiate cubăţele (bananele se taie ultimele, ca să nu se înnegrească) şi un strat de frişca bine bătută.

Adaugă cel de-al doilea blat şi adaugă un nou strat de fructe şi frişca. După ce acoperi cu cel de-al treilea blat, îmbracă tortul cu frişca şi ornează-l cu felii de fructe.

Tort de iarnă cu fructe exotice.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac deserturile cu kiwi. O sa fac si eu reteta asta de tort.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.