Tort de fructe de pădure cu iaurt

Printeaza

Tort de fructe de pădure cu iaurt din: albusuri, coaja de lamaie, zahar, galbenusuri, amidon, faina, iaurt, coaja de lamaie, suc de lamaie, gelatina, frisca, fructe de padure asorate.

Ingrediente:Tort_de_fructe_de_padure_cu_iaurt

blat:

  • 4 albusuri
  • coaja de lamaie
  • 110 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 40 g amidon
  • 70 g faina

in plus:

  • 250 g iaurt
  • 90 g zahar pudra
  • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
  • 3 foi gelatina
  • 200 g frisca
  • 650 g fructe de padure asortate

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se bat albuşurile cu coajă de lămâie şi zahăr. Separat se bat gălbenuşurile, apoi se adaugă. Se amestecă amidonul cu făină şi se înglobează.

Se şpriţează pe hârtie de copt sub formă de cercuri (0 24 cm), care se coc 10-12 min. Se amestecă iaurtul cu zahăr pudră şi coajă de lămâie. Se înmoaie gelatina în apă rece, se stoarce şi se dizolvă în sucul de lămâie cald.

Se adaugă la crema de iaurt şi se dă la frigider 20 min. Se bate frişca şi se înglobează; se dă la frigider cca 1-2 ore. 3 Două dintre blaturi se ung cu cremă.

Se pregătesc fructele de pădure; 3/4 din cantitate se repartizează peste cremă şi se asamblează tortul. Se ornează cu restul de fructe şi even­tual se pudrează cu zahăr.

Tort de fructe de pădure cu iaurt

Tort_de_fructe_de_padure_cu_iaurt

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.