Tort de fructe cu frisca

Printeaza

Tort de fructe cu frisca din: oua, zahar, zahar vanilinat, sare, faina, amidon, praf de copt, caise, gelatina, branza dulce, frisca, fistic.

Ingrediente:Tort_de_fructe_cu_frisca

  • 5 oua
  • 325 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 praf de sare
  • 150 g faina
  • 75 g amidon
  • 1 plic praf de copt
  • 2 cutii caise
  • 6 foite gelatina
  • 500 g branza dulce
  • 500 g frisca
  • 30 g fistic macinat

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180°C. Bateti ouale, 175 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, sarea si 6 linguri apa pana obtineti o crema omogena. Amestecati faina si amidonul, cerneti-o peste crema de ou, apoi incorporati-o.

Turnati aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie pentru copt si coaceti-l cca 35 de minute. Dupa aceea, lasati-l sa se raceasca. Taiati-l in jumatate pe orizontala. Scurgeti caisele. Inchideti blatul de jos intr-un inel de tort lasand libera o margine de 1/2 cm si tapetaţi-l cu fructele. Opriti 6 dintre ele. Inmuiati gelatina.

Bateti branza cu restul de zahar si zahar vanilinat. Dizolvati gelatina si adaugati-o aici. Bateti frisca si incorporati-o in amestecul cu branza. Intindeti jumatate din crema peste caise, apoi asezati celalalt blat.

Imbracati tortul in restul cremei, inclusiv in spatiul dintre tort si inelul de tort, eventual cu ajutorul unei linguri. Puneti 6 bulgarasi de frisca pe tort, peste acestia cele 6 fructe oprite anterior si presarati tortul cu fistic. Lasati-l cca 3 ore la rece.

Tort de fructe cu frisca

Tort_de_fructe_cu_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.