Tort de frisca
PrinteazaO reteta simpla de tort de frisca din: frisca, foi de gelatina, zahar pudra, lichior de migdale, ciocolata neagra si cirese.
- 1 l frişcă lichidă
- 10 foi de gelatină
- 150 g zahăr pudră cu gust de vanilie
- 3-4 linguri cu lichior de migdale
- 100 g ciocolată neagră
- 1 foaie de pandişpan
- cireşe/vişine
Mod de preparare:
Inmoaie foile de gelatină într-un castron cu apă rece aproximativ 5-7 minute, până se înmoaie. Pune castronul într-un altul cu apă fierbinte şi amestecă până se dizolvă. In acest timp, bate cu mixerul frişca. Când începe să se lege bine, adaugă în ploaie zahărul pudră şi bate până frişca stă băţ. Păstrează câteva linguri pentru decor.
Toarnă treptat gelatina peste frişcă şi amestecă uşor. La final, pune lichiorul de migdale (după gust) şi câteva cireşe/vişine fără sâmburi, tăiate în sferturi sau jumătăţi. Aşază blatul de pandişpan pe un platou rotund şi răstoarnă cu grijă crema de frişcă. Modelează cu atenţie şi îndemânare tortul.
Cu ajutorul unui şpriţ ori cornet, formează deasupra tortului moţuri de frişcă, iar în mijloc, pune ciocolata dată pe râzătoare. Câte un fruct pe fiecare moţ nu face decât să aducă un plus de culoare (dar şi de gust). Dă la rece pentru câteva ore înainte de a-l tăia.
Tort de frisca
Pofta buna!