Tort de frisca cu coacaze

Printeaza

Tort de frisca cu coacaze din: ouă, zahăr, apă, ulei, făină, praf de copt, smântână pentru frişcă, zahăr, întăritor pentru frişcă, coacăze negre, fulgi de migdale, apă, esenţă de rom.

Tort_de_frisca_cu_coacaze

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 4 linguri apă
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri făină
  • 1 vârf cuţit praf de copt

Pentru umplutura:

  • 500 ml smântână pentru frişcă
  • 250 g zahăr
  • 1 plic întăritor pentru frişcă
  • 250 g coacăze negre
  • fulgi de migdale, pentru decor

Pentru sirop:

  • 100 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriţă esenţă de rom

Mod de preparare:

Pentru blat, separi ouăle şi baţi albuşurile spumă tare. Adaugi treptat zahărul, alternativ cu apa şi mixezi până se încorporează.

Pui gălbenuşurile, unul cate unul, uleiul, iar la final  adaugi făina amestecată cu praful de copt, încorporând uşor cu o spatulă.

Pui compoziţia într-o formă rotundă de tort şi o dai la cuptorul bine încins, până trece testul scobitorii. După ce s-a răcorit puţin, scoţi blatul din tavă şi-l laşi la rărit.

Intre timp, speli coacăzele şi le laşi la scurs. Baţi smântână cu zahărul şi în­tăritorul de frişcă şi o dai la rece.

Pui la fiert apa cu zahărul şi laşi până când se dizolvă complet. Amesteci până scade puţin, torni esenţa de rom şi dai deoparte. Laşi să se răcorească.

Tai blatul de tort în jumătate. însiropezi prima felie, întinzi un strat de frişcă şi din loc în loc presari coacăze. Aşezi jumătatea rămasă de blat, o însiropezi, pui frişcă şi coacăze.

Ornezi tortul cu frişcă şi coacăze, iar pe latera­lă şi pe deasupra presari fulgi de mig­dale. Dai tortul la rece peste noapte.

Tort de frisca cu coacaze

Tort_de_frisca_cu_coacaze

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.