Tort de fasole

Tort de fasole din: fasole fiarta, oua, zahar, unt, cacao, pesmet, rom.

Ingrediente:Tort de fasole

  • 250 g fasole fiartă
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri unt proaspăt
  • 1 lingură cacao
  • 1 lingură pesmet
  • 2 linguri rom

 

Mod de preparare:

Se freacă fasolea fiartă, scursă bine de apă şi trecută prin sită, cu gălbenuşurile, zahărul şi untul proaspăt, făcut spumă.

Când totul este bine amestecat ca o cremă, se adaugă o lingură de ciocolată rasă sau de cacao, sau o lingură de cafea concentrată, o lingură de pesmet, două linguri de rom şi albuşurile bătute spumă. Se coace la cuptor într-o formă bine unsă cu unt, aproape o oră.

La început focul trebuie să fie mai moale ca să crească tortul, iar la sfârşit mai iute.

După ce s-a răcorit, se acoperă cu glazură de cafea sau de ciocolată, iar pe margine se toarnă cu cornetul frişcă bătută.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • retete tort de fasole
  • tort cu fasole

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact