Tort de fasole

Printeaza

Tort de fasole din: fasole fiarta, oua, zahar, unt, cacao, pesmet, rom.

Ingrediente:Tort de fasole

  • 250 g fasole fiartă
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri unt proaspăt
  • 1 lingură cacao
  • 1 lingură pesmet
  • 2 linguri rom

 

Mod de preparare:

Se freacă fasolea fiartă, scursă bine de apă şi trecută prin sită, cu gălbenuşurile, zahărul şi untul proaspăt, făcut spumă.

Când totul este bine amestecat ca o cremă, se adaugă o lingură de ciocolată rasă sau de cacao, sau o lingură de cafea concentrată, o lingură de pesmet, două linguri de rom şi albuşurile bătute spumă. Se coace la cuptor într-o formă bine unsă cu unt, aproape o oră.

La început focul trebuie să fie mai moale ca să crească tortul, iar la sfârşit mai iute.

După ce s-a răcorit, se acoperă cu glazură de cafea sau de ciocolată, iar pe margine se toarnă cu cornetul frişcă bătută.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.