Tort de cocos cu rodii

Printeaza

Tort de cocos cu rodii din: unt, oua, lapte, zahar, coaja de limetta rasa, sare, cocos ras, zahar vanilinat, faina, praf de copt, lichior de cocos, gem de lamaie, sirop de rodii, albusuri, zahar pudra si seminţele de la o rodie proaspătă.

Ingrediente:Tort_de_cocos_cu_rodii

Blat:

  • 250 g unt
  • 5 ouă
  • 5 linguri lapte
  • 250 g zahăr
  • 1 linguriţă coajă de limettă rasă
  • sare
  • 20 g cocos ras
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 500 g făină
  • 1 plic praf de copt

Cremă şi decor:

  • 4 linguri lichior de cocos
  • 100 g gem de lămâie
  • 50 ml sirop de rodii
  • 5 albuşuri
  • 1 praf de sare
  • 250 g zahăr pudră
  • 150 g cocos ras
  • seminţele de la o rodie proaspătă

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort (diametru 26 cm).

Se bate spumă untul şi se înglobează pe rând ouăle, laptele, zahărul, coaja de limettă, 1 praf de sare, cocos şi zahăr vanilinat.

Se încorporează apoi făina amestecată cu praf de copt şi se aşază compoziţia în formă. Se coace 60 min.

Se lasă să se răcească blatul şi se desprinde apoi din formă; se taie pe trei niveluri.

Se aşază blatul de jos pe un platou rotund şi se stropeşte cu 2 linguri de lichior de cocos. Se amestecă gemul de lămâie cu sirop de rodii.

Se unge apoi blatul cu 1/2 din această compoziţie şi se aşază al doilea blat, care se însiropează cu restul de lichior şi se unge cu restul de amestec de gem; se aşază deasupra al treilea blat.

Se bate albuşul cu sare şi se înglobează apoi treptat zahărul, urmat de 150 g cocos ras.

Cu această compoziţie se îmbracă tortul şi se dă la cuptorul încălzit la 130 °C, timp de 50-60 min.

In acest timp uşa cuptorului trebuie să rămână întredeschisă. Se presară seminţe de rodie şi se serveşte.

 

Tort de cocos cu rodii

Tort_de_cocos_cu_rodii

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Red Velvet: Rețeta Clasică a Tortului cu Cacao și Crema de Brânză

Red Velvet: Rețeta Clasică a Tortului cu Cacao și Crema de Brânză din: faina, zahar granulat, unt, oua, cacao, iaurt, lapte, colorant alimentar, esenta de vanilie, otet alb, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare. Red Velvet, această delicioasă prăjitură în nuanțe de roșu și alb, este adorată pentru gustul său bogat și textura moale. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.