Tort de cocos cu lamaie

Printeaza

Tort de cocos cu lamaie din: zahăr, unt, oua, amidon, faina, cacao, zahar vanilinat, lamai, frişcă lichidă, nucă de cocos.

Ingrediente pentru blat: Tort_de_cocos_cu_lamaie

  • 140 g zahăr plus o lingură
  • 10 g unt
  • 4 ouă
  • 40 g amidon
  • 40 g făină
  • 20 g cacao

Ingrediente pentru cremă:

  • 2 ouă
  • 250 g zahăr
  • 2 pliculeţe zahăr vanilinat
  • 2 lămâi
  • 50 g făină
  • 500 ml frişcă lichidă

Ingrediente pentru servit:

  • nucă de cocos răzuită

Mod de preparare:

Pentru blat, gălbenuşurile cu zahărul se amestecă până ce se albesc, apoi se adaugă făina, amidonul si cacaua.

Separat, se bat albuşurile adăugând lingura cu zahăr la jumătatea formării spumei.

Se adaugă peste crema cu gălbenuşuri, se toarnă în forma unsă cu unt si se coace 25 de minute. Se lasă apoi la răcit.

Pentru cremă, ouăle, cele două tipuri de zahăr, făina şi coaja rasă de la cele două lămâi se amestecă până ce se albesc.

Se presează lămâile de suc, se toarnă sucul într-un pahar gradat şi se adaugă apă să se obţină 250 ml lichid.

Acesta se adaugă peste crema de ouă si se pune pe foc până se îngroaşă.

Se lasă la răcit si apoi i se adaugă frişca bătută.

Blatul tăiat în câte foi se doreşte se reasază pe platoul de servire cu 3/4 din cantitatea de cremă între foi, se acoperă cu restul cremei şi se presară cu fulgi de nucă de cocos.

Tort de cocos cu lamaie

Tort_de_cocos_cu_lamaie

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.