Tort de clatite cu gem si crema de caju

Printeaza

Tort de clatite cu gem si crema de caju din: gem de fructe, scorţişoară, făină, apă minerală, zahăr, zahăr vanilat, ulei, sare, nuci caju crude, unt de cocos, miere sau sirop de arţar.

Ingrediente:Tort_de_clatite_cu_gem_si_crema_de_caju

  • 1 borcan cu gem de fructe
  • scorţişoară măcinată

Pentru clatite:

  • 1 cană cu făină
  • 1 cană cu apă minerală
  • 1 lingură cu zahăr
  • 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • 50 ml ulei
  • sare

Pentru crema de caju:

  • 1 cană cu nuci caju crude
  • 1-2 linguriţe cu unt de cocos
  • miere sau sirop de arţar

Mod de preparare:

Amestecă făina cu apa mine­rală, zahărul, zahărul vanilat şi un praf de sare. Dacă aluatul este prea gros, diluează cu apă minerală.

Dacă e prea subţire, presară făină până când ajunge de consistenţa smântânii. Coace clătitele în tigaia unsă cu ulei.

Hidratează peste noapte cajuul, în apă cât să-l acopere. A doua zi, scurge-l şi pune-l în blender cu untul de cocos şi miere (sau sirop de arţar) după gust.

Unge clătite­le cu crema de caju, iar ultimele clătite, cu gem 4 fructe. Pudrează la final cu scorţişoară şi serveşte-l celor dragi.

Tort de clatite cu gem si crema de caju

Tort_de_clatite_cu_gem_si_crema_de_caju

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.