Tort de clătite cu brânză de vaci

Printeaza

Tort de clătite cu brânză de vaci din: praf de budinca cu gust de lamaie, branza de vaci, lapte, clatite, gem de portocale.

Ingrediente:Tort_de_clatite_cu_branza_de_vaci

  • 2 plicuri praf de budinca cu gust de lamaie
  • 500 g branza de vaci
  • 300 ml lapte
  • 500 g clatite (preparate)
  • 3 linguri gem de portocale

 

Mod de preparare:

Se prepară budinca de vanilie din praful din plic, zahăr şi lapte. Se înglobează brânza de vaci; se pune deoparte o treime din compoziţie. Se tapetează o formă de tort (0 18 cm) cu hârtie de copt. Se aşază o clătită şi se acoperă cu un strat gros de cremă.

Se continuă până la epuizarea clătitelor şi se acoperă cu un strat de cremă. Crema pusă deoparte se toarnă în şpriţ şi se modelează rozete pe margine, având grijă să nu atingem marginea formei, deoarece rozetele se vor desprinde şi ele când scoatem forma.

Se mai păstrează puţină cremă; se dă tortul la frigider 1 oră. Se îndepărtează marginea formei de tort (se despinde înainte tortul cu lama unui cuţit) şi se scoate. Se unge marginea cu crema rămasă. Se încălzeşte gemul şi se lasă să se răcească; apoi se aplică pe tort în mijloc.

Tort de clătite cu brânză de vaci

Tort_de_clatite_cu_branza_de_vaci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.