Tort de ciocolată
PrinteazaTort de ciocolată
Pentru blat:
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 1 pachet zahăr vanilinat
- 100 g făină
- 50 g amidon
- 2 linguriţe praf de copt
- Pentru glazura:
- 150 g glazură amăruie
- 1 linguriţă unt
Pentru umplutură:
- 5 foiţe gelatină
- 250 g fructe de pădure amestecate
- 200 g cremă de brânză
- 1 lingură suc de lămâie
- 50 g zahăr
- 400 ml frişca
- 1 pachet întăritor pentru frişca
- 50 g fulgi de ciocolată
Pentru ornament
- 200 ml frişca
- 1 pachet zahăr vanilinat
- 1 pachet întăritor pentru frişca
- 50 g fulgi de ciocoblată
- 150 g fructe de pădure
Preparare:
Incinegeţi cuptorul la 180°C. Bateţi ouăle şi 2 linguri de apă fierbinte şi turnaţi în ploaie zahărul şi zahărul vanilinat. Cerneţi făina, amidonul şi praful de copt şi înccorporaţi-le în spuma de ouă. Turnaţi amestecul rezultat într-o formă de sufleu (0 26 cm) tapetată în prealabil cu hârtie pentru copt. Coaceţi 20-25 minute. Lăsaţi blatul să se răcească şi tăiaţi-l orizontal.
Topiţi glazura cu untul, ungeţi cu aceasta suprafeţele secţionate şi fundul blatului şi lăsaţi să se întărească. Inmuiaţi gelatina. Sortaţi fructele. Păstraţi câteva pentru decor. Restul, pasaţi-le. Amestecaţi piureul rezultat: cu sucul, crema de brânză şi zahărul.
Dizolvaţi gelatina, încorporaţi-o în amestecul de mai sus şi lăsaţi-l să se răcească. Bateţi frişca şi întăritorul de frişcăi. Incorporaţi fulgii de ciocolată imediat ce crema îmcepe să se închege. Inchideţi un blat într-un inel pentru tort. Intindeţi crema, apoi acoperiţi cu al doilea blat.
Lăsaţi tortul 4 ore la rece. Pentru ornament, bateţi frişca, întăritorul pentru frişca şi zahărul vanilinat. întindeţi apoi peste tort. Ornaţi cu fulgi de ciocolată şi fructe de pădure.
Pofta buna!
De ce nu aveti si poze? M-ar fi ajutat. Cred ca o sa-i cer ajutorul mamei la reteta asta de tort 🙂