Tort de ciocolata si crema de portocale

Printeaza

Tort de ciocolata si crema de portocale din: faina, cacao, zahar tos, praf de copt, bicarbonat, sare, unt, zeama de portocala, coaja de portocala, iaurt, cream de ou cu portocala, ciocolata amaruie, ulei de floarea soarelui, frisca.

Ingrediente:Tort_de_ciocolata_si_crema_de_portocale

  • 250 g faina
  • 50 g cacao
  • 250 g zahar tos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita de sare
  • 250 g unt inmuiat la temperatura camerei
  • zeama si coaja de la 1 portocala mare
  • 2 oua
  • 150 ml iaurt natural sau smantana

pentru crema:

  • 150 g unt inmuiat la temperatura camerei
  • 300 g zahar pudra
  • 150 g crema de ou cu portocala
  • cateva picaturi colorant de portocale – optional

pentru glazura:

  • 250 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 300 ml frisca lichida

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 4/18o C. Unge cu unt şi tapeteazâ cu hârtie de copt forma rotundă de blat de 20 cm sau 3 forme rotunde de 20 cm. Cerne făina şi cacaua într-un bol larg. Adaugă zahărul tos, praful de copt, bicarbonatul şi sarea şi combină cu ajutorul telului electric. încorporează untul şi combină până când capătă aspect de nisip ud.

Intr- o cană mare combină zeama şi coaja rasă de portocală, ouăle, iaurtul sau smântână şi apoi încorporează amestecul în prima compoziţie, amestecând energic. Toarnă în formă, nivelează suprafaţa şi dă la cuptor 20 min, până când blatul devine elastic şi scobitoarea înfiptă iese curată. Lasă să se răcească în formă 10 min şi apoi aşază pe grătarul metalic ca să se răcească complet.

Pentru a prepara crema de umplutură, amestecă untul cu zahărul pudră şi combină energic cu ajutorul telului electric 3-4 min. încorporează crema de ou cu portocală, esenţa şi colorantul şi lasă deoparte.

Pentru glazura de ganaş topeşte ingredientele la bain mărie, amestecând continuu până la omogenizare. Lasă deoparte să se răcească 1 oră sau până când devine tartinabilă.

Taie blatul in trei foi de grosime egala si umple-l cu crema. Imbraca-l cu glazura si orneaza cu flori comestibile sau cu coaja de portocala confiata – dupa rpeferinta.

Tort de ciocolata si crema de portocale

Tort_de_ciocolata_si_crema_de_portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.