Tort de ciocolata cu zmeura

Printeaza

Tort de ciocolata cu zmeura din: ciocolata, unt, vanilie, cafea, migdale, faina, sare, oua, zahar, zmeura, smantana.

Ingrediente:Tort_de_ciocolata_cu_zmeura

  • 225 g de ciocolată neagră cu 70% cacao
  • 175 g de unt fără sare, tăiat cubuleţe
  • 2 linguriţe extract de vanilie
  • 1/4 linguriţă de cafea instant
  • 100 g de migdale prăjite
  • 2 linguri cu vârf de făină
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 5 ouă
  • 140 g de zahăr fin
  • 12 bucăţi de zmeură proaspete sau decongelate, plus încă 40 pentru decorare
  • 4 linguri gem de zmeură

Pentru glazura:

  • 140 g de ciocolată neagră cu 70% cacao, tocată
  • 100 ml de smântână pentru frişcă
  • zahăr pudră şi cremă dulce de vanilie, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 160° C/gaz 3. Se tapetează cu hârtie de copt două forme de tort cu diametrul de 23 cm.

Se topesc ciocolata şi untul în cuptorul cu microunde. Se lasă la răcit.

Se amestecă vanilia şi cafeaua. Se mixează migdalele într-un robot de bucătărie până sunt măcinate fin, apoi se adaugă făină şi sare şi se mută amestecul într-un bol.

Se bat ouăle cu mixerul 5 minute, până îşi dublează volumul. Se adaugă zahărul treptat şi se mixează încă 1 minut. Se încorporează amestecul de ciocolată răcit.

Se presară jumătate din făină şi se încorporează, apoi se face la fel cu cealaltă jumătate. Compoziţia va fi destul de fluidă.

Se împarte amestecul între cele două forme şi se coace cam 15 minute, până ce scobitoarea înfiptă în aluat va ieşi cu câteva firimituri lipite de ea – blatul ar trebui să fie un pic necopt. Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un grătar de sârmă.

Blatul mai puţin arătos se pune pe un platou.

Se pisează 12 fructe de zmeură şi se amestecă în gem. Se întinde amestecul peste bază şi se pune deasupra celălalt blat.

Pentru glazură, se aduce smântână la punctul de fierbere, se toarnă peste ciocolată şi se omogenizează. Se lasă câteva minute, până începe să se întărească, apoi se întinde deasupra şi pe lateralele tortului.

Se ornează cu zmeură. Se lasă să se odihnească 24 de ore la rece.

Se scoate din frigider cu 1 oră înainte de servire şi se presară cu zahăr pudră. Se serveşte cu cremă de vanilie.

Tort de ciocolata cu zmeura

Tort_de_ciocolata_cu_zmeura

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.