Tort de ciocolata cu rom

Printeaza

Tort de ciocolata cu rom din: oua, zahar, faina, cacao, rom, praf de copt, ciocolata, apa, coaja de lamaie, lapte, unt.

Ingrediente:Tort_de_ciocolata_cu_rom

Pentru primul blat:

  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguriţe făină
  • 50 g cacao
  • 2 linguri rom
  • 1/2 plic praf de copt
  • ciocolată rasă
  • 8 linguri apă

Pentru al doilea blat:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • coaja unei lămâi rase
  • zeama unei lămâi
  • 2 linguri praf de copt

Pentru cremă:

  • 250 ml lapte
  • 10 linguri zahăr
  • 150 g cacao
  • 400 g unt
  • 2 linguri rom

 

Mod de preparare:

Baţi spumă albuşurile, adaugi zahărul lingură cu lingură, alternând cu câte o lingură de apă rece, bătând tot timpul cu telul.

Adaugi apoi gălbenuşurile, unul câte unul, bătând după fiecare. La urmă pui romul, făina, praful de copt şi cacaua dată prin sită.

Omogenizezi uşor şi tornrcompoziţia în tava pregătită. O pui în cuptor la foc mai iute câteva minute, până creşte aluatul, apoi reduci focul şi o coci 30-35 de minute.

O laşi să se răcească în tavă şi o tai în două pe orizontală.

Pregăteşti crema aşa: fierbi laptele cu zahărul şi cacaua, până se îngroaşă. Peste untul frecat spumă, adaugi treptat crema răcită şi romul.

Aşezi blat maro, blat galben, blat maro, cu cremă între ele. Apoi îmbraci tot tortul în cremă şi presari ciocolată rasă deasupra şi pe margini.

Sfat: Ca să nu-ţi iasă blaturile foarte groase, poţi folosi o formă de tort cu diametrul de 28 cm.

Tort de ciocolata cu rom

Tort_de_ciocolata_cu_rom

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.