Tort de ciocolata cu iaurt si capsuni

Printeaza

Tort de ciocolata cu iaurt si capsuni din: făină, zahăr, cacao, praf de copt, sare, iaurt, apă, unt, oua, ciocolata neagra, frişcă, căpşuni, frunze de menta.

Tort_de_ciocolata_cu_iaurt_si_capsuni

Ingrediente:

  • 150 g făină
  • 250 g zahăr
  • 40 g cacao
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 125 g iaurt
  • 30 ml apă
  • 120 g unt
  • 2 ouă

Pentru crema:

  • 300 g ciocolata neagra
  • 400 g frişcă
  • 30 g unt
  • 200 g căpşuni
  • frunze de mentă

Mod de preparare:

Combini făina cu cacaua, praful de coptşi sarea. Baţi untul cu zahărul până capătă o consistenţă spumoasă, adaugi ouăle, unul câte unul.

Incorporezi făina, iaurtul şi apa şi amesteci până se omogenizează. Torni compoziţia într-o formă rotundă pentru tort şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii.

Combini ciocolata ruptă bucăţele cu frişca şi untul şi o pui pe foc. Amesteci până se topeşte, după care dai deoparte şi laşi la răcorit.

Torni crema peste blatul din formă şi dai la frigider câte­va ore. Decorezi cu căpşuni şi frunze de mentă.

Tort de ciocolata cu iaurt si capsuni

Tort_de_ciocolata_cu_iaurt_si_capsuni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.