Tort de ciocolata cu capsune, zmeura si afine

Printeaza

Tort de ciocolata cu capsune, zmeura si afine din: oua, unt, cacao, cacao cu lapte, zahar, faina, praf de copt, esenta de rom, ciocolata amaruie, smantana lichida, zahar brun, unt, coniac, capsune, zmeura, afine.

Ingrediente:Tort_de_ciocolata_cu_capsune_zmeura_si_afine

blat:

  • 5 oua
  • 300 g unt
  • 80 g cacao
  • 300 ml cacao cu lapte
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • esenta de rom

crema:

  • 400 g ciocolata amaruie (cu peste 70% cacao)
  • 300 ml smantana lichida
  • 50 g zahar brun
  • 50 g unt
  • coniac

pentru ornat:

  • capsune
  • zmeura
  • afine

sirop:

  • 300 g zahar
  • 250 ml apa
  • 30 ml coniac

 

Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 180°C şi tapetăm cu unt şi hârtie de copt o tavă rotundă, pentru blat, cu diametrul de 22 cm. Punem untul într-o crăticioară împreună cu zahărul, cacaua, cacaua cu lapte şi esenţa de rom. Fierbem pe foc mic până se dizolvă totul şi se îngroaşă uşor. Aşteptăm să se răcească.

Adăugăm gălbenuşurile în compoziţia călduţă. Amestecăm uşor, presărăm făina amestecată cu praful de copt şi omogenizăm. Batem albuşurile spumă tare şi le încorporăm în compoziţie, amestecând cu telul de sus în jos.

Turnăm compoziţia în forma unsă cu unt şi coacem 45 minute la foc moderat. Scoatem blatul din formă şi lăsăm să se răcească. Tăiem în trei foi egale şi le însiropăm pe rând.

Crema: Răzuim ciocolata pe răzătoarea mare. O punem într-un vas împreună cu 4-5 linguri de coniac. Topim pe baie de abur, după care lăsăm să se răcorească puţin. Adăugăm untul moale şi omogenizăm energic. Batem smântână cu mixerul până obţinem frişca. încorporăm frişca în crema de ciocolată caldă. Lăsăm la răcit.

Montam tortul: Spălăm fructele şi avem grijă să fie uscate când le montăm pe tort. Aşezăm prima foaie de blat pe un platou. Punem crema într-un poş şi întindem un strat peste foaie. Acoperim cu altă foaie şi repetăm operaţia. La final, îmbrăcăm tortul în cremă şi ornăm cu fructe din abundenţă. Păstrăm la rece.

Tort de ciocolata cu capsune, zmeura si afine

Tort_de_ciocolata_cu_capsune_zmeura_si_afine

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. nota zece e super de bun l-am facuttttttt

  2. Arata bine, dar mi se pare fff greu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.