Tort de ciocolată cu boia iute şi must

Printeaza

O reteta de tort de ciocolata cu boia iute si must din: ciocolata de menaj, unt, zahar, oua, must, boia iute si cacao amara.

Ingrediente:Tort de ciocolată cu boia iute şi must

  • 300 g ciocolată de menaj
  • 125 g unt
  • 150 g zahăr
  • 6 ouă
  • 6 linguri must
  • 1/2 linguriţă boia iute

pentru decor:

  • cacao amară

 

Mod de preparare:

Topeşte la bain-marie untul şi ciocolata ruptă bucăţi. Bate gălbenuşurile cu jumătate din zahăr până când obţii o compoziţie spumoasă. Incorporează ciocolata topită în gălbenuşuri şi, ames­tecând continuu, toarnă mustul şi boiaua iute.

Bate albuşurile spumă tare cu restul de zahăr şi încor- porează-le uşor în compoziţia de ciocolată. Toarnă într-o formă rotundă cu pereţi detaşabili unsă cu unt şi tapetată cu faină.

Coace 30 de minute în cuptorul încălzit la 180° C, apoi încă 10 minute la 120° C. Când este gata, stinge focul şi lasă tortul să se odih­nească în cuptor câteva minute, apoi scoate-1 din formă. Când s-a răcit, pudrează-1 cu cacao şi serveşte-1 tăiat felii.

Pentru obţinerea unui gust mai delicat, poţi înlocui cio­colata de menaj cu ciocolată aromată cu boia iute.

Tort de ciocolată cu boia iute şi must

Tort de ciocolată cu boia iute şi must

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.