Tort de ciocolată cu blat de biscuiti

Printeaza

O reteta de tort de ciocolata cu blat de biscuiti din: biscuiti digestivi, unt, ciocolata neagra, ciocoalta amaruie, oua, zahar, smantana si ciocolata rasa.

Ingrediente:Tort de ciocolată cu blat de biscuiti

Blat de biscuit:

  • 200 g de biscuiţi digestivi
  • 60 g de unt puţin sărat, tăiat cubuleţe
  • 60 g de ciocolată neagră de calitate, tocată

Cremă de ciocolată:

  • 180 g de ciocolată amăruie de calitate, tocată
  • 180 g de unt nesărat, tăiat cubuleţe
  • 4 ouă mari, bătute uşor
  • 90 g de zahăr muscovado brun
  • 90 g zahăr muscovado alb
  • 200 ml de smântână grasă

Topping:

  • 100 ml de smântână grasă, bine răcită
  • 2-3 linguri de zahăr pudră, după gust
  • ciocolată rasă, pentru a presăra pe deasupra

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara blatul, introduceţi biscuiţii digestivi într-o pungă sigilată şi sfărâmaţi-i bine cu un făcăleţ. Puneţi-i într-un bol mare. Topiţi untul şi ciocolata într-un bol termorezistent, la bain-marie. Amestecaţi până se înmoaie, apoi luaţi bolul de pe foc, turnaţi biscuiţii sfărâmaţi şi amestecaţi până se omogenizează bine.

Puneţi acest amestec într-o formă de tort cu diametrul de 23 cm şi fund detaşabil. Cu spatele unei linguri, apăsaţi compoziţia pe fundul şi pe marginile formei, pentru a o nivela. Lăsaţi blatul la rece, pentru a se întări. Preîncălziţi cuptorul la 180°C (cuptor electrici/treapta A (cuptor cu gaz).

Pentru a prepara crema, topiţi ciocolata şi untul într-un bol, la bain-marie, apoi puneţi vasul deoparte şi lăsaţi crema să se răcească. în alt bol mare, bateţi cu un mixer ouăle şi cele două tipuri de zahăr muscovado până ce se îngroaşă şi îşi dublează volumul. Adăugaţi crema şi amestecaţi, apoi adăugaţi ciocolata topită şi untul.

Turnaţi amestecul peste blatul cu biscuiţi şi daţi-l la cuptor aproximativ 45 de minute, până se întăreşte. Lăsaţi-l să se răcească bine înainte de a-l scoate din formă. (Dacă îl pregătiţi dinainte, scoateţi-l din frigider cu cel puţin 30 de minute înainte de servire, deoarece crema de ciocolată se va întări când se răceşte).

Pentru topping, bateţi smântână cu zahăr pudră, după gust, până obţineţi o frişcă groasă. Turnaţi-o peste blatul răcit şi presăraţi deasupra ciocolată rasă înainte de servire, tăiaţi tortul felii.

Tort de ciocolată cu blat de biscuiti

Tort de ciocolată cu blat de biscuiti

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tort cu blat de biscuiti
  • blat de biscuiti
  • tort de biscuiti cu ciocolata
  • blat din biscuiti digestivi
  • tort de ciocolata cu blat de biscuiti
  • tort biscuiti sfaramati

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.