Tort de cartofi

Printeaza

Tort de cartofi din: cartofi, oua, unt, zahar, faina, sare, nuci, praf de copt, dulceata de fructe, lamaie.

Ingrediente:Tort de cartofi

  • 4 cartofi fierti in coaja
  • 2 oua
  • 2 linguri cu unt
  • 4 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu faina
  • sare
  • 20 de nuci macinate
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • dulceata de fructe
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare:

Se sparg ouale si se separa galbenusul. Se freaca spuma cu zaharul si nuca macinata. Peste crema obtinuta se pune praful de copt stins cu zeama de lamaie. Cartofii se dau prin masina de tocat sau se farama cu furculita cat sunt calzi. Se subtiaza cu apa calda. Se pune un praf de sare, se amesteca piureul peste crema.

Se amesteca usor, dupa care se pun albusurile batute spuma. Se cerne faina direct peste amestec, se framanta un aluat moale care se pune in forma unsa de tort (se poate folosi o cratita cu pereti inalti, bine unsa cu unt).

Deasupra aluatului se traseaza forme geometrice cu un sul de aluat sau cu o coada de lingura. Tortul se coace la foc viu 30 minute. Se scoate, se raceste, se orneaza cu dulceata de fructe de culori diferite si se serveste cald sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.