Tort de cartofi cu piure de castane

Printeaza

Tort de cartofi cu piure de castane din: cartofi dulci, faina, zahar, zahar vanilinat, galbenusuri, ulei, rom, dovleac si scortisoara.

Ingrediente:Tort_de_cartofi_cu_piure_de_castane

pentru blat:

  • 2 cartofi dulci
  • 100 g faina
  • 90 g zahar
  • un plic zahar vanilinat
  • 3 galbenusuri
  • 30 ml ulei
  • 30 ml rom
  • pentru crema:
  • 200 g dovleac fiert
  • 1-2 linguri zahar pudra
  • scortisoara

pentru servit:

  • un pachet piure de castane
  • 200 g miez de nuca

 

Mod de preparare:

Pentru blat, cartofii se fierb în coajă, se curăţă si se transformă în piure. Se adaugă romul, uleiul, gălbenuşurile unul câte unul, amestecând bine.

Se adaugă cele două tipuri de zahăr si făina, amestecând bine. Se toarnă totul într-o formă rotundă şi se coace 35-40 de minute. Se lasă să se răcească în formă şi apoi se scoate.

Dovleacul se transformă în piure şi apoi se amestecă cu zahăr pudră şi scorţişoară. Piureul de castane decongelat se bate cu mixerul şi apoi se pune într-un poş.

Peste blat se pune stratul de piure de dovleac, se presară nucile şi se decorează cu piureul de castane. Se lasă la rece 2 ore.

Tort de cartofi cu piure de castane

Tort_de_cartofi_cu_piure_de_castane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.