Tort de cartofi cu piure de castane
PrinteazaTort de cartofi cu piure de castane din: cartofi dulci, faina, zahar, zahar vanilinat, galbenusuri, ulei, rom, dovleac si scortisoara.
pentru blat:
- 2 cartofi dulci
- 100 g faina
- 90 g zahar
- un plic zahar vanilinat
- 3 galbenusuri
- 30 ml ulei
- 30 ml rom
- pentru crema:
- 200 g dovleac fiert
- 1-2 linguri zahar pudra
- scortisoara
pentru servit:
- un pachet piure de castane
- 200 g miez de nuca
Mod de preparare:
Pentru blat, cartofii se fierb în coajă, se curăţă si se transformă în piure. Se adaugă romul, uleiul, gălbenuşurile unul câte unul, amestecând bine.
Se adaugă cele două tipuri de zahăr si făina, amestecând bine. Se toarnă totul într-o formă rotundă şi se coace 35-40 de minute. Se lasă să se răcească în formă şi apoi se scoate.
Dovleacul se transformă în piure şi apoi se amestecă cu zahăr pudră şi scorţişoară. Piureul de castane decongelat se bate cu mixerul şi apoi se pune într-un poş.
Peste blat se pune stratul de piure de dovleac, se presară nucile şi se decorează cu piureul de castane. Se lasă la rece 2 ore.
Tort de cartofi cu piure de castane
Pofta buna!